Is er liefde ontstaan tussen jou en je vriend of vriendin

Is er liefde ontstaan tussen jou en je vriend of vriendin


Je kent het wel die ene leuke vriend of vriendin. Begin je vlinders in je buik te krijgen als je hem of haar ziet. Hoop je er op dat het meer kan worden tussen jullie?

Dan zit je hier goed. Het is best wel normaal om van je goeie vrienden te houden.

Dit is iets dat iedereen wel doet. Is er een mogelijkheid dat je toch van die andere persoon houdt meer dan alleen als vrienden.

Hieronder vertel ik waarom het beter kan zijn dat jullie eerst een tijdje vrienden worden en daarna pas gaan daten.

Stel je voor dat je in de situatie zit dat je een goeie vriend of vriendin leuk vindt maar niet weet of dat hij of zij hetzelfde voor jou voelt.

Waarom het beter kan zijn om eerst vrienden te worden i.p.v. gelijk te gaan daten

Sommige vriendschappen zijn zo goed dat je twijfelt of het niet iets zou kunnen zijn als jullie samen een stelletje worden.


Dit heeft echt een heleboel voordelen.


Als je eerst bevriend bent geraakt met iemand leer je zijn of haar persoonlijkheid een stuk beter kennen. Hierdoor weet je hoe iemand echt is.

Als je begint met daten kan het zijn dat je bepaalde eigenschappen of gedragingen van iemand niet ziet. Hier komt de gezegde liefde maakt blind vandaan.

Als je relatie zich echter voortzet kom je hier wel achter. Soms is dit voldoende om de relatie te laten stranden.

Als je elkaar eerst leert kennen, ergo het lekker rustig aandoet, heb je dit probleem niet. Ga eerst op een fijne ontspannen manier wat leuks doen.

Gewoon als vrienden. 👫

Er is niks mis mee om dus eerst gewoon lekker als vrienden een stuk te wandelen om elkaar zo te leren kennen. Op die manier leer je ook beter te communiceren met je partner ;-)!

Het is namelijk helemaal niet leuk als je achteraf dingen ontdekt die je helemaal niet leuk vindt aan iemand.

Dit kan een boel gedoe voorkomen en zien wij als hele goeie manier om deze vervelende situatie te voorkomen.

Als vrienden leer je hoe de ander leeft

Als je weet wat iemand wel of niet leuk vindt. Waar hij of zij wel of geen waarde aan hecht weet je ook een stuk beter of hij of zij goed bij jou passen of niet.

Als iemand bijvoorbeeld heel veel waarde hecht aan genoeg slapen en ‘s ochtends naar de sportschool om lekker in de gewichten te hangen. 🏋️‍♀️

Dan weet je ook wel dat je niet te veel uit hoeft te gaan met die mensen.

Als jij dit wel heel erg belangrijk vindt en ieder weekend meerdere avond tot ver na sluitingstijd in de kroeg te vinden bent kan het maar zo zijn dat jullie als relatie niet heel compitabel zijn met elkaar.

Als vrienden kunnen jullie het misschien alsnog heel goed vinden maar of het ook zo goed werkt als jullie aan het daten zijn moet je je dan maar afvragen.

Als vrienden leer je om goed met elkaar te communiceren

Communicatie is heel erg belangrijk in een relatie. Het is ook heel vaak een struikelblok. Iedereen communiceert anders en soms ben je de communicatiestijl van iemand helemaal niet gewend.

Dit kan de nodige irritaties en frustraties oproepen.

Iets wat ontzettend vervelend is, helemaal als jullie gezellig aan het daten zijn. Doordat je eerst vrienden bent weet je veel beter hoe iemand communiceert.

Het gevolg hiervan is dat je die irritaties niet ontwikkeld. Je weet al hoe die ander doet of reageert.

Het fijne hieraan is dat het geen onnodige vervelende appjes of gesprekken oplevert.


Geloof het of niet maar slecht communiceren is een van de voornaamste redenen dat koppels uit elkaar gaan.


Eerst vrienden dan relatie

Als vrienden kun je veel beter beoordelen of je een match bent

Als je vrienden van elkaar bent weet je veel beter of je matched met elkaar. Ik heb persoonlijk veel vrienden waar ik het heel erg goed mee kan vinden maar als stel zouden wij het nog geen drie weken volhouden.

Dit weet ik omdat we eerst vrienden zijn geworden.

Doordat je iemand gewoon veel beter leert kennen kun je heel erg veel beter inschatten of jullie een relatie zouden kunnen hebben. Want laten we even eerlijk zijn.

Daten is niet alleen tijd en geld investeren in jezelf. Dat doe je ook in een ander. Het klinkt een beetje kil maar aan het einde van de dag is het wel zo.

Als je gelijk gaat daten met iemand en je hebt een paar maanden iets, dan heb je tijd in jezelf en in hem of haar gestoken.

Je hebt (waarschijnlijk) geld uitgegeven aan zowel jezelf maar ook aan hem of haar. Hoe jammer is het als dat allemaal voor niets geweest is.

Als je eenmaal hebt gedatet is het heel lastig om terug te gaan naar een gewone vriendschap terwijl jullie misschien wel bij elkaar passen.

Als je dus eerst een gewone vriendschap hebt en erachter komt dat je niet zo goed bij die persoon past in een relatie is dat helemaal niet erg. Want je hebt al gewoon een goede vriendschap met elkaar.

Wil je meer dan vrienden worden

Ben je nu al een tijdje vrienden met iemand en vraag je je af of het mogelijk is om meer te worden als vrienden? Hoop je er stiekem op dat het meer wordt? En vind je het vervelend dat hij of zij met anderen date?


Dan kan het heel goed zijn dat je stiekem toch wel een beetje gevoelens voor die andere persoon hebt ontwikkeld.


Andere dingen die erop kunnen wijzen dat je gevoelens ontwikkeld hebt voor die desbetreffende vriend of vriendin zijn bijvoorbeeld het feit dat je er een beetje onzeker van wordt als hij of zij met een ander gaat daten.

Of verteld over die andere persoon die hij of zij ook leuk vindt.

Deze jaloerse gevoelens kunnen heel goed stammen uit het feit dat je liever zou wensen dat je graag samen zou willen zijn met je desbetreffende vriend of vriendin.

Ook kan het zijn dat je lichte afgunst voelt tegenover de nieuwe vriend of vriendin van je vriendschappelijke vriend.

Besluit wat je wilt

Besluiten of je iets en zo ja wat je dan wilt is heel erg moeilijk. Niks aan dit proces is echt makkelijk maar dit lijkt mij verreweg het moeilijkste.

Zorg ervoor dat voordat je begint met het opbrengen van een eventuele relatie met die vriend of vriendin je duidelijk voor jezelf hebt wat het is dat je zoekt.

Wil je graag een serieuze relatie of lijkt het je alleen leuk om de lakens te delen met zijn tweeën. Als je echt een serieuze relatie wilt beginnen met zijn tweeën kan dat natuurlijk heel goed gaan.

Hierboven hebben wij immers uitgelegd waarom dit zo’n goed idee is.

Een andere mogelijkheid is dat je vriend of vriendin deze gevoelens niet met je deelt. Dit is heel erg jammer en vervelend.

Gelukkig kun je altijd teruggaan naar vrienden en leuke dingen met elkaar blijven doen.

Stel je voor dat je besluit om niks te doen is dat natuurlijk ook prima. Weet dan wel zeker dat je geen spijt van deze beslissing krijgt.


Het zou heel jammer zijn als je uiteindelijk spijt krijgt omdat je het niet durfde.


De kans dat iemand die je heel goed kent ook daadwerkelijk leuk is, is groot. Je kunt dit natuurlijk ook peilen door een keertje te flirten met elkaar.

Als hij of zij helemaal niet reageert kun je het misschien beter laten en gewoon gezellig vrienden blijven.

Als hij of zij terug flirt kun je beslissen om erover te praten. 😃

Hoe kaart je aan dat je iemand leuk vindt

Hoe vertel je nu aan je vriend of vriendin dat je hem of haar leuk vindt?

Nou wees hoe dan ook eerlijk en vertel dat je geïnteresseerd bent om misschien een keer een date met hem of haar te hebben.

Als je gelijk verteld dat je hem of haar heel erg leuk vindt kan dit eventueel afschrikken. Dit is niet wat je wilt, je wilt het lekker luchtig houden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet gelijk een antwoord verwacht. Geef je vriend of vriendin de ruimte om erover na te denken.


Als laatste tip zou ik willen zeggen dat het belangrijk is om zelfvertrouwen te hebben.


In tegenstelling tot het feit dat het lastig is om van een relatie naar vrienden te gaan zijn jullie het al.

Als hij of zij het toch niet iets vindt kun je prima teruggaan naar het zijn van vrienden. Je hebt het geprobeerd en helaas is het niet gelukt zoals je hoopte maar jullie zijn al vrienden.

Geniet van je vriendschap want die is ook heel erg belangrijk.

Jullie vinden elkaar leuk! Gefeliciteerd, wat nu?

Gewoon lekker daten natuurlijk. Jullie hebben een hele goeie basis voor jullie relatie en met alles wat jullie al meegemaakt hebben kom je niet meer voor vervelende verassingen te staan.

Jullie fundering is ijzersterk. Wij wensen je al het geluk toe ga samen leuke dingen doen!
Reactie plaatsen