Hoe werkt internet dating eigenlijk?

Hoe werkt internet dating eigenlijk?

Waar de meeste tortelduifjes elkaar vroeger nog ontmoetten in de bar, bushalte of bibliotheek wordt internet dating steeds populairder. 

Maar hoe werkt internet dating en hoe vind je een goede en betrouwbare datingsite?

Internet dating is al lang niet meer voor wanhopige mensen, een stigma dat volkomen achterhaald is sinds het begin van de eeuwwisseling. Want net als alles evolueert ook het maken van afspraakjes.

De komst van internet, smartphones en een scala van websites en apps maken het wel heel gemakkelijk. 

Talloze verschillende soorten mensen maken gebruik van internet dating om het kaf eens goed te scheiden van het koren. 

Verschillende mensen hebben dan ook verschillende redenen om te kiezen voor internet dating.

Internet dating voor iedereen

Zo worden de unieke voordelen van internet dating bijvoorbeeld dankbaar benut door zakenmensen die te druk zijn met werk om iemand te vinden. 

Of door mensen die op zoek zijn naar een specifieke partner, met bijvoorbeeld dezelfde opleiding of dezelfde muzieksmaak. 

Ook gedesillusioneerde pechvogels die vooral precies weten wat zij níet zoeken in een partner proberen vaak hun heil online te zoeken. 🤔

Het kan natuurlijk ook een rustgevende gedachte zijn dat je elkaar eerst op veilige afstand kunt leren kennen, zonder direct torenhoge verwachtingen te creëren. 

En dan zijn er nog de mensen die moeite hebben met sociale interactie en het fijn vinden om eerst in het comfort van hun eigen woning de kat uit de boom te kijken.

Verschillende platforms

Juist omdat er zoveel verschillende mensen zijn, vinden we allerlei manieren en platforms die zijn gecentreerd rond internet dating.

Zoeken naar het juiste platform begint met jezelf af te vragen wat nu eigenlijk belangrijk is in jouw toekomstige partner. 

En dat is een vraag waarop je alleen zelf antwoord kunt geven.

Er zijn dating platforms te vinden voor agrariërs, hoog opgeleiden, mensen met een soortgelijke levensstijl, getrouwde mensen met een hunkering naar overspel en zelfs vrouwen uit arme landen die tegen een vergoeding maar al te graag naar een rijk land als Nederland zouden verhuizen. 

Bovenop al die gespecialiseerde websites en apps zijn er ook nog altijd de internet dating sites die je helpen om de ware te vinden. 

En misschien is de ware wel op zoek naar jou.😃

Gericht op zoek naar de ware

Door een profiel in te vullen en daar volkomen eerlijk te zijn over jezelf, vergroot je de kans enorm om iemand te vinden die écht bij jou past. 

Of je nu zoekt naar een partner met door jou gewenste karaktereigenschappen of iemand die interesse heeft in dezelfde hobby’s.

Misschien probeer je iemand te vinden met dezelfde baan als jij, om het effect van onregelmatige uren of werkstress te verzachten. 

Hoogopgeleide mensen zijn op zoek naar iemand met een vergelijkbaar IQ om gesprekken op niveau mee te voeren en verveling te voorkomen.

Je profiel, mits eerlijk ingevuld, kan je zelfs helpen iemand te vinden met dezelfde smaak in muziek, films, boeken, sport en andere activiteiten. 

Er zijn zelfs mensen die veel moeten reizen voor hun carrière en een metgezel zoeken om dit eenzame bestaan meer draaglijk te maken. 

Op ieder potje past een dekseltje en internet dating is een wel heel efficiënte wijze om de perfecte partner tegen het digitale lijf te lopen.

Do’s en Don’ts ⚠️

Zodra jouw profiel klaar is kun je in contact komen met anderen. 

Veel gesprekken die je online voert zullen niet leiden tot een afspraak en net zoals jij niet in iedereen geïnteresseerd bent, zal niet iedereen direct vallen voor jouw charmes. 

Toch is het wel degelijk mogelijk om je zogenoemde ‘scoringskans’ te verhogen. 

Deze eenvoudige tips kunnen je op weg helpen om een goed gesprek aan te knopen met jouw toekomstige vlam.

Tip 1: Typ een persoonlijk bericht

Een simpel ‘hoi’ is niet genoeg om de aandacht te trekken van die ene speciale persoon. Je hebt het profiel gelezen en je interesse is gewekt. 

Laat het hem of haar weten. Vertel iets over jezelf, maak duidelijk wat jou aanspreekt aan diegene. Stel vragen en laat merken dat je interesse hebt in de persoon, niet alleen in de foto’s.

Tip 2: Wees eerlijk 👍🏽

Liegen over wie je bent of waar je voor staat heeft geen enkele zin. Zelfs als je op die wijze voor elkaar krijgt dat iemand je interessant vindt, kan het nooit zo blijven. 

Vroeg of laat leert je gesprekspartner meer over jou en komt de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Wees eerlijk en zorg dat je jezelf bent. 

Alleen dan ontmoet je iemand die bij je past.

Tip 3: Benader iemand altijd respectvol

Onbeleefd zijn is niet leuk. 

Dat zou je zelf ook niet op prijs stellen, dus heeft het geen enkele zin om iemand anders zo te behandelen. Wie goed doet, goed ontmoet. 

Geef een complimentje, toon oprechte interesse en maak eens een grapje. Begin de relatie direct al door respect te tonen. Wat je geeft zul je ook terug ontvangen. 

Tip 4: Maak je intenties kenbaar

Niets is zo vervelend als een misverstand over jullie gezamenlijke toekomst, waar je pas achter komt wanneer het te laat is. 🤨

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie en voornemens bent om kinderen te krijgen, wil je dat je kersverse partner er hetzelfde over denkt. 

Bespreek deze dingen niet meteen in je eerste berichtje, maar lieg er ook niet over. 

Vergeet niet dat je geaccepteerd moet worden zoals je bent!

Afspreken

Klikt het écht tussen jullie, dan volgt er natuurlijk een afspraak. Een échte date, waarbij je elkaar in levenden lijve ontmoet en eens kunt kijken of het óók klikt zonder scherm. 

Wanneer begin je over zo’n afspraak?

Te vroeg kan overkomen alsof je íets te gretig bent, maar je wilt je kans ook niet missen bij die ene geweldige persoon.

Onthoud goed dat niemand je hierin kan adviseren. Sommige mensen klikken bij de eerste 10 berichten al zo goed dat een afspraak niet uit kan blijven. 

Anderen hebben misschien veel meer tijd nodig. Jullie kunnen dit het beste zelf beoordelen. Durf eerlijk en open te zijn over je gevoelens, wensen en verlangens.

Droomdate 

Wat ga je eigenlijk doen tijdens die eerste date?

Afspreken met iemand die je al een tijdje kent en waarmee je online al de nodige gesprekken hebt gevoerd, schept andere verwachtingen dan een gemiddelde blind date. 

Je kent elkaar al! Maak hier dus gebruik van. Want wanneer je af weet van elkaars hobby’s, voorkeuren en favoriete gerechten, kun je een droomdate in gang zetten die jullie je allebei jaren later nog kunnen herinneren.

Je gaat per slot van rekening geen sushi eten met iemand die geen vis lust, of naar een concert met een muziekhater. 

Denk er ook aan dat de verwachtingen van deze eerste date wellicht wat hoger liggen dan bij een date met iemand die je nog nauwelijks kent.

Wanneer je heel anders blijkt te zijn dan de persoon met wie jouw date al maanden online chat, kan dit teleurstellingen teweeg brengen.

Zenuwen en teleurstellingen

Maak je geen zorgen, want je kunt zelf iets doen om die teleurstellingen te voorkomen. 

Lees voor je afspraakje al die lieve berichtjes nog eens terug.

Zorg dat je je nieuwe vlam niet verwart met een andere gesprekspartner en onthoud belangrijke zaken.

Bijvoorbeeld of je partner kinderen heeft, ergens allergisch voor is of juist dol is op dansen. 

Pas je date aan op jullie gezamenlijke interesses en bedenk van tevoren enkele gespreksonderwerpen die je kunt aansnijden wanneer het stroef loopt. 

Zorg dat je er schoon, verzorgd en gezellig uit ziet. 😆

Dat je zenuwachtig bent maakt natuurlijk helemaal niets uit.

Je kunt zelfs het ijs breken door eerlijk te vertellen dat je last hebt van gezonde zenuwen. Blijf kalm en probeer niets te overhaasten. Wat in het vat zit, verzuurt niet. 

Geniet van jullie tijd samen en wees een heer. Of een dame, natuurlijk. 

Alvast veel plezier samen!


Reactie plaatsen