Online relatietherapie cursus

Verbeter je relatie

Is jouw relatie vastgelopen en ben je ten einde raad? Geen zorgen, want online relatietherapie biedt een uitkomst!

Geen lange wachttijden, geen ongemakkelijke sessies in een kantoor, maar therapie vanuit het comfort van je eigen huis.

Met een online relatietherapie cursus kun je werken aan het verbeteren van de communicatie, het doorbreken van negatieve patronen en het begrijpen van elkaars behoeften en gevoelens.

Je kunt het op je eigen tempo doen en via deze online cursus richt je je op verschillende relatieproblemen, van communicatie tot emotionele verbinding en specifieke problemen zoals overspel of seksuele problemen.

Geef jullie relatie een nieuwe kans om te bloeien.


De beste investering voor je relatie  →

Stel je voor dat je je relatie kunt verbeteren zonder het huis te verlaten. Geen verkeersopstoppingen, geen afspraken maken met een therapeut die misschien niet eens in de buurt woont.

Online relatietherapie is de oplossing voor koppels die op zoek zijn naar een handige manier om hun relatie te verbeteren.

Of je nu in het buitenland woont of simpelweg moeite hebt om tijd vrij te maken voor fysieke sessies, een online relatietherapie cursus biedt de flexibiliteit die je nodig hebt.

Maar werkt het echt?

Het antwoord is ja, zolang jullie beide bereid zijn je open te stellen voor het proces en samen willen werken aan jullie relatie.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over online relatietherapie en hoe het je relatie kan transformeren.


patroon van vreemdgaan

Relatietherapie online cursus

Online relatietherapie is een populaire optie voor stellen die hulp nodig hebben bij het oplossen van hun relatie problemen. Één van de voordelen van een online cursus is dat het gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen; zo gauw je beschikt over een internetverbinding kun je van start met de online relatie therapie.


Bovendien biedt online therapie de mogelijkheid om anoniem vanuit het comfort en de privacy van je eigen huis te werken.


Er zijn verschillende online cursussen voor relatietherapie beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.


Een voorbeeld van een veel gevolgde populaire online cursus is de:

                       " rel="noopener noreferrer" target="_blank" title="">Verbeter je relatie online training >>                                                        


Voordelen van een relatietherapie online cursus

Online cursussen voor relatietherapie bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele face-to-face therapie.


Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:


 • Gemakkelijk en toegankelijk: Online cursussen zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen worden gevolgd vanuit elke locatie met een internetverbinding. Dit maakt het gemakkelijk om de cursus in te passen in een drukke agenda.

 • Flexibiliteit: Online cursussen bieden meer flexibiliteit dan traditionele therapie. Cursisten kunnen de cursus volgen op hun eigen tempo en op een tijdstip dat hen het beste uitkomt.

 • Meer privacy: Online cursussen bieden meer privacy dan traditionele therapie. Cursisten kunnen de cursus volgen vanuit hun eigen huis of een andere privélocatie, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over het delen van persoonlijke informatie met anderen.

 • Kostenbesparend: Online cursussen zijn vaak goedkoper dan traditionele therapie, omdat er geen kosten zijn voor huur van een kantoor, reiskosten en andere overheadkosten.

   7 fases van een relatie


Daarnaast bieden online cursussen ook meer mogelijkheden voor interactie met de therapeut. Cursisten kunnen via e-mail, chat of videoconferentie communiceren met hun therapeut en kunnen vaak ook gebruikmaken van online forums en andere interactieve tools.


Dit biedt meer mogelijkheden voor feedback en ondersteuning van de therapeut, wat bijdraagt aan een meer effectieve therapie.

Wat is online relatietherapie training?

Online relatietherapie is een vorm van therapie waarbij de sessies via het internet plaatsvinden. Dit doe je door het volgen van een online programma.


Online relatietherapie is net zo effectief als relatietherapie in de spreekkamer, zo blijkt uit meerdere onderzoeken en praktijkervaringen.


Het kan in het begin even wennen zijn om via het internet therapie te volgen, maar de meeste mensen wennen snel en ervaren het als prettig en laagdrempelig.


Een groot voordeel van online relatietherapie is dat het niet uitmaakt waar je bent. Je kunt de sessies volgen vanuit huis, op het werk of zelfs vanuit het buitenland.


Daarnaast is het makkelijker om een afspraak in te plannen, omdat je slechts tijd hoeft vrij te maken om de online relatietherapie training te volgen. Je hoeft er de deur niet voor uit dus geen reistijd, reiskosten, parkeerproblemen of afhankelijkheid van het OV.


De cursus bestaat uit verschillende modules met video's, informatie, praktische oefeningen en handvatten. Deze modules zijn te volgen op een computer, tablet of telefoon en zijn inclusief een handige app.


Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je negatieve patronen in je relatie kunt doorbreken en hoe je de emotionele verbinding met je partner kunt versterken, de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen en de relatie te versterken.


Een groot voordeel van online cursus relatietherapie is dat je de cursus op je eigen tempo kunt volgen. Je hebt geen last van tijdsdruk en je kunt de modules zo vaak bekijken als je wilt.


Daarnaast kun je de cursus eenvoudig samen met je partner volgen, waardoor jullie samen aan jullie relatie kunnen werken.


Tijdens de cursus heb je ook contact met de relatietherapeuten die de cursus hebben ontwikkeld. Zij geven je persoonlijk advies en helpen jullie bij het oplossen van specifieke relatieproblemen. Dit contact vind plaats via e-mail of videoconsulten.

Voor wie is de online cursus relatietherapie geschikt?

De online cursus relatietherapie is geschikt voor verschillende doelgroepen. Hieronder geef ik jou een aantal voorbeelden:


 • Stellen die hun relatie willen verbeteren:

Een online cursus relatietherapie is een goede optie voor stellen die hun relatie willen verbeteren, maar niet in staat zijn om persoonlijk naar een therapeut te gaan. Dit geld voor stellen die al lang bij elkaar zijn, elkaar pas net kennen, al samenleven of een LAT relatie hebben.


Een online cursus biedt de mogelijkheid om op eigen tempo en vanuit huis aan de relatie te werken.


 • Individuen die geïnteresseerd zijn in relatietherapie:

Een online cursus relatietherapie kan ook geschikt zijn voor individuen die geïnteresseerd zijn in relatietherapie en meer willen leren over de verschillende methoden en technieken die worden gebruikt.


 • Professionals die hun kennis willen uitbreiden:

De online cursus relatietherapie is ook geschikt voor professionals die hun kennis willen uitbreiden en meer willen leren over relatietherapie. Denk hierbij aan psychologen, maatschappelijk werkers, coaches en andere professionals die werken met relaties.

Het is belangrijk om op te merken dat een online cursus relatietherapie geen vervanging is voor persoonlijke therapie.Als stellen ernstige relatieproblemen hebben, kan het raadzaam zijn om toch persoonlijk naar een therapeut te gaan. Een online cursus is echter wel een goede aanvulling op persoonlijke therapie en is ook een goede optie voor stellen die minder ernstige problemen hebben.


Wanneer relatietherapie

Relatietherapie helpt bij verschillende problemen in een relatie. Hieronder worden een aantal situaties beschreven waarin relatietherapie uitkomst bied.


Staan er voorbeelden tussen die voor jou/jullie van toepassing zijn dan is het goed om hiermee direct aan de slag te gaan. De online relatietherapie cursus maakt dit op korte termijn mogelijk.  


Communicatieproblemen in de relatie:

Als partners moeite hebben om met elkaar te communiceren, helpt relatietherapie zeker om de communicatie te verbeteren. Met behulp van een relatietherapeut en/of de online training leer je de communicatiepatronen te doorbreken en leren jullie allebei hoe je effectiever met elkaar gaat communiceren.


Wat is een gelukkige relatie?


Intimiteitsproblemen:

Relatietherapie helpt bij problemen op het gebied van intimiteit, zoals een gebrek aan seksuele interesse of een gebrek aan geestelijke verbinding tussen de partners. Een relatietherapeut helpt jullie om deze problemen te bespreken en hier voor oplossingen te vinden.


Ontrouw:

Als een van de partners ontrouw is geweest, kan relatietherapie helpen om de relatie te herstellen. Door relatietherapie online te volgen kun  je elkaar helpen om te begrijpen waarom de ontrouw heeft plaatsgevonden en hoe je de relatie weer op de rails kunt krijgen.


Conflicten:

Als er veel ruzie of wrijving is tussen de partners, helpt relatietherapie om de oorzaken van de conflicten te begrijpen en manieren te vinden om deze te verminderen. De relatietherapie online cursus helpt ook hier om de communicatie te verbeteren en hoe je effectiever met elkaar kunt omgaan.


Veranderingen in de relatie:

Als er grote veranderingen plaatsvinden in de relatie, zoals het krijgen van kinderen, een verhuizing of veranderingen op het gebied van werk, helpt relatietherapie om elkaar te ondersteunen bij deze veranderingen en om de relatie te versterken.

Voordelen van online relatietherapie

 • GEMAK EN LAAGDREMPELIG

  Online relatietherapie biedt veel gemak en is laagdrempelig voor koppels die hulp nodig hebben bij hun relatieproblemen. Het grootste voordeel is dat je niet je huis uit hoeft.

  Hierdoor hoef je geen rekening te houden met reistijden en volg je de therapie vanuit je eigen vertrouwde omgeving op het voor jullie beste tijdstip van de dag. Dit is vooral handig voor koppels met een drukke agenda. Bovendien is online relatietherapie goedkoper dan fysieke therapie. 

null


 • FLEXIBILITEIT

  Een ander voordeel van online relatietherapie is de flexibiliteit die het biedt. Omdat je niet fysiek aanwezig hoeft te zijn bij de therapeut, volg je de therapie op een moment dat jou het beste uitkomt.

  Dit kan bijvoorbeeld 's avonds of in het weekend zijn, wanneer je normaal gesproken geen tijd hebt voor therapie. Bovendien kun je de therapie volgen zolang je beschikt over een internetverbinding, waardoor je niet gebonden bent aan een vaste locatie.

 • DISCRETIE

  Veel mensen vinden het moeilijk om over hun relatieproblemen te praten, zelfs met een professional. Online relatietherapie helpt jou hierbij, omdat het meer discretie biedt dan fysieke therapie.

  Zo hoef je niet naar een praktijkruimte te gaan, wat voorkomt dat anderen 'ontdekken' dat je therapie volgt. Bovendien kies je ervoor om anoniem te blijven tijdens de therapie, wat helpt bij het overwinnen van eventuele schaamtegevoelens.

  Hoewel online relatietherapie dus enkele voordelen biedt ten opzichte van fysieke therapie, is het belangrijk om te benadrukken dat het niet voor iedereen geschikt is. Sommige relatieproblemen vereisen bijvoorbeeld fysieke aanwezigheid van een therapeut.

  Het is daarom belangrijk om samen te bepalen wat de beste behandelmethode is voor jullie specifieke situatie.

Relatietherapie op afstand

Relatietherapie op afstand wordt steeds populairder in Nederland. Het biedt koppels de mogelijkheid om therapie te volgen vanuit hun eigen huis, zonder dat ze naar een fysieke locatie hoeven te gaan.


Een goede relatietherapie online cursus kan jullie zeker helpen. Heb je na het volgen ervan toch meer online relatie advies nodig dan kan een relatietherapeut op afstand uitkomst bieden.


Online relatietherapie is handig voor mensen met een drukke agenda, mobiliteitsproblemen of wanneer het niet mogelijk is om een geschikte therapeut bij hen in de buurt te vinden.

Hoe werkt online relatietherapie?

Online relatietherapie is een vorm van therapie waarbij koppels therapie volgen vanuit hun eigen huis. Het enige wat ze nodig hebben is een computer, smartphone of tablet met internetverbinding. 


          null


Je kunt op 2 manieren aan de slag om je relatie te verbeteren.


Het volgen van de online relatietherapie cursus Versterk je Liefde heeft al veel koppels geholpen. Het zorgt voor herstel van de verbinding tussen liefde, intimiteit en seks. Je leert negatieve patronen doorbreken.


Na het volgen van deze training weet je elkaar weer te vinden.


Het is een mooie manier om vanuit huis weer tot elkaar te komen. Als je serieus tijd vrij maakt en ermee aan de slag gaat ga je samen grote stappen zetten. 


Denk je dat jou/jullie problemen groter zijn dan kun je er ook voor kiezen om via video calls met een therapeut op afstand aan de slag te gaan.


Het is belangrijk dat koppels en hun therapeut goede afspraken maken over hoe de communicatie verloopt en welke tools er worden gebruikt.


Tijdens de online sessies zal de therapeut dezelfde technieken en methoden gebruiken als tijdens traditionele relatietherapie. De therapeut zal bijvoorbeeld vragen stellen, luisteren naar beide partners, en advies geven over hoe ze hun relatie kunnen verbeteren.Online relatietherapie is een effectieve manier om de relatie te verbeteren, vooral als koppels het te druk hebben om naar een therapeut te gaan.


Is online relatietherapie geschikt voor mij?

Online relatietherapie is geschikt voor stellen die niet in staat zijn om fysiek bij een therapeut aanwezig te zijn.


Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer een van de partners in het buitenland verblijft, of wanneer beide partners door omstandigheden niet in staat zijn om naar een fysieke afspraak te komen.


Daarnaast is online relatietherapie ook geschikt voor stellen die zich ongemakkelijk voelen bij het delen van persoonlijke informatie in een fysieke omgeving.


Online therapie biedt een gevoel van anonimiteit en veiligheid, waardoor het voor veel stellen gemakkelijker is om over hun problemen te praten.


Online relatietherapie is ook handig voor stellen die in een lange afstandsrelatie zitten. Het is voor veel mensen moeilijk om slechts af en toe fysiek bij elkaar te zijn. Online therapie is een manier om toch aan de relatie te werken, ondanks de afstand.


Het is echter belangrijk om te beseffen dat online therapie niet voor iedereen geschikt is. Voor sommige stellen kan het gebrek aan fysiek contact en persoonlijke interactie een belemmering zijn voor het succes van de therapie.


Daarnaast kan het ook moeilijk zijn om de aandacht erbij te houden wanneer je vanuit huis deelneemt aan een sessie.


                         Meer zelfvertrouwen krijgen

Kosten van online cursus relatietherapie

De kosten van een online cursus relatietherapie variëren afhankelijk van de aanbieder en de duur van de cursus. Meestal zijn online cursussen goedkoper dan traditionele relatietherapie, alleen al omdat er geen reiskosten of kosten voor een fysieke locatie zijn.


Training uitproberen   ➣

Conclusie

Er zijn diverse online cursussen beschikbaar voor stellen die hun relatie willen versterken of problemen willen oplossen. Deze cursussen bieden een laagdrempelige manier om aan de relatie te werken, zonder dat er een fysieke afspraak gemaakt hoeft te worden met een relatietherapeut.Een voordeel van een online relatietherapie cursus is dat deze op elk moment gevolgd kan worden vanuit huis. Dit maakt het mogelijk om de cursus te volgen op een moment dat het jullie het beste past en zonder reistijd en reiskosten.Bovendien zijn de kosten voor een online cursus meestal lager dan voor een relatietherapie sessie bij een therapeut.


Elke online cursus heeft zijn eigen aanpak en inhoud. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij jullie behoeften. Sommige cursussen richten zich bijvoorbeeld meer op het versterken van de band tussen partners, terwijl andere cursussen meer gericht zijn op het oplossen van problemen binnen de relatie.


Al met al is een online cursus relatietherapie een waardevolle toevoeging voor jou en je partner als jullie de  relatie willen verbeteren.


Het is echter geen vervanging voor professionele hulp door een relatietherapeut bij ernstige problemen. Bij twijfel is het altijd verstandig om advies te vragen aan een professional.


Uit onderzoek blijkt dat relatietherapie een effectieve manier is om relatieproblemen op te lossen en de tevredenheid over de relatie te vergroten.


Online relatietherapie is een relatief nieuwe vorm van therapie die steeds populairder wordt. Het biedt jou de mogelijkheid om vanuit huis therapie te volgen en is een uitkomst  als jullie een relatie op afstand hebben of drukke agenda's hebben.


Online relatietherapie maakt het voor jou mogelijk op een laagdrempelige manier aan je relatie te werken. Het is bovendien vaak goedkoper dan traditionele relatietherapie en is daardoor zeer laagdrempelig.


Training uitproberen   ➣