Review: Relatieplanet.nl

Review: Relatieplanet.nl

Relatieplanet behoort tot een van de beste en grootste datingsites van Nederland. Een van de redenen hiervoor is de enorm brede doelgroep van de site.

De doelgroep omvat namelijk iedereen, jong en oud, hetero, bi- of homoseksueel, man of vrouw, hoger opgeleid of niet… Iedereen die een relatie of een maatje zoekt, kan zich aanmelden bij deze site.

Maar hoe zit het nu met de ervaringen, kosten en betrouwbaarheid van de site?

Dat lees je in deze Relatieplanet.nl review.

Hoe werkt de Relatieplanet dating site?

Het eerste onderdeel van de Relatieplanet.nl review is hoe deze site werkt. Het is heel simpel. 

Je maakt een profiel aan, bevestigt je e-mailadres en je kunt direct bekijken wat de site allemaal voor je in petto heeft. Iedereen kan het en dat maakt het tot ene laagdrempelige datingsite.

Hoe zit het met de Relatieplanet ervaringen?

De Relatieplanet ervaringen zijn positief. Het is dan ook niet voor niets een van de grootste datingsites van Nederland. 

Het ledenbestand is erg groot, waardoor de kans op het vinden van een match ook heel groot is. 

De mensen werken achter de schermen constant hard aan het handmatig controleren van alle nieuwe profielen, foto’s en teksten om zo oplichters en aanstootgevend gedrag er direct tussenuit te halen.

Relatieplanet is in het bezit van het keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.

Daarnaast heeft de datingsite de hoogste score behaald in de Privacymeter van de Consumentenbond in 2020. 

Het mag dan ook wel duidelijk zijn dat het met de veiligheid van je persoonsgegevens en de betrouwbaarheid van de website wel goed zit.

Relatieplanet review van de app

Zoals een goede datingsite betaamt, heeft Relatieplanet ook een app. Sterker nog, het is zelfs een van de beste in zijn soort. 

Deze app-versie is overzichtelijk, te downloaden voor Android en iOS en biedt dezelfde functionaliteiten als de reguliere website.

Wat zijn de verschillen tussen een gratis en een betaald lidmaatschap?

De functies voor een gratis account zijn nog best uitgebreid. Het is dan ook de ultieme manier om te ontdekken of een betaald lidmaatschap iets voor jou is. 

Met een gratis account kun je matches en je laatste berichten bekijken, uitgebreid zoeken naar nieuwe matches, flirten, instellingen wijzigen en je profiel aanpassen en optimaliseren. 

Wil je van de andere functies gebruikmaken, zoals onbeperkt berichten versturen, dan heb je een betaald lidmaatschap nodig.

Wat zijn de kosten van een Relatieplanet lidmaatschap?

De Relatieplanet tarieven zijn afhankelijk van de duur van je lidmaatschap. 

Je kunt een Relatieplanet lidmaatschap afsluiten voor de duur van 1, 3, 6 of 12 maanden. Hoe langer je lidmaatschap loopt, hoe goedkoper de Relatieplanet tarieven verhoudingsgewijs worden.

Er wordt ook regelmatig een kortingscode verstrekt.

Met die kortingscode kun je tegen een gereduceerd tarief een lidmaatschap afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een actie voor 3 dagen gratis. 

Met die 3 dagen gratis heb je helemaal een duidelijk beeld van of de site iets voor je is.

Hoe kun je Relatieplanet opzeggen?

Na afloop van je abonnementsperiode wordt deze maandelijks verlengd. Wellicht heb je een match gevonden of is er een andere reden om op te zeggen, dan is dat vrij eenvoudig. 

Dit doe je via ‘mijn inschrijvingen’ en dan ‘handmatig verlengen’. Na afloop van je abonnement kun je op ieder moment opzeggen.

Hoe werkt Relatieplanet als je nieuwe klant bent?

Relatieplanet is een duidelijke website waar regelmatig leuke events door worden georganiseerd. Denk aan speeddates workshops en reizen. 

Heb je ergens hulp nodig, dan is de kans groot dat je je antwoord vindt in de enorme database met veel gestelde vragen. Kom je er niet uit, dan kun je altijd een mail naar de klantenservice sturen.

Relatieplanet of Lexa?

Welke site past bij jou, Relatieplanet of Lexa? Het is geheel afhankelijk van wat je zoekt. Beide zijn het betrouwbare sites met een grote hoeveelheid leden. 

Lexa laat vaak zien dat de leden toch actiever en meer op zoek zijn naar een echt serieuze relatie. Desalniettemin is Relatieplanet echt wel een heel goede datingsite.

Conclusie

In deze review over Relatieplanet.nl heb ik zoveel mogelijk informatie gegeven over deze datingsite.

Door deze informatie kun jij een betere keuze kunt maken of jij gebruik wilt maken van de diensten van Relatieplanet.nl. Je kunt hier ook de review van datingsite Nextlove lezen.


Reactie plaatsen