Wanneer kun je spreken van een relatie?

Wanneer kun je spreken van een relatie?

Wie vindt het nu niet fijn om verliefd te zijn?

Je kunt nergens anders meer aan denken dan aan diegene en je voelt de welbekende vlinders in je buik, waardoor je nauwelijks nog een hap door je keel krijgt. 

Veel mensen beschrijven verliefdheid als het beste gevoel dat er is.

Voordat je aan een relatie begint, ga je in de meeste gevallen met iemand daten

Misschien ben jij op dit moment ook wel met iemand aan het daten en heb je al heel sterk het gevoel dat het wel meer is dan zomaar een date met iemand. 

Tenslotte ben je nog niet afgehaakt en kijk je stiekem weer uit naar de volgende date. Je zou zeggen dat het bijna een relatie aan het worden is. Wanneer kun je spreken van een relatie?

Wanneer je kunt spreken van een relatie is eigenlijk vrij persoonlijk. Niet alle relaties zijn hetzelfde en verlopen ook niet hetzelfde. 

Toch kun je zeggen dat wanneer er sprake is van wederzijdse liefde voor elkaar, jullie graag bij elkaar zijn en jullie over alles kunnen praten met elkaar, er sprake is van een relatie. 

Nu is het vaak ook fijn om daar een gesprek over te voeren met elkaar.

Zou je nog meer willen weten over het aangaan van een relatie?

Daar kan ik je bij helpen. 

Lees het artikel helemaal tot het eind en je krijgt de antwoorden waar jij zo naar op zoek bent. Straks ben jij helemaal op de hoogte van relaties en kun je dit ook bij jezelf toepassen.

Wanneer kun je spreken van een relatie? 🙃

Wanneer je kunt spreken van een relatie, daar is om te beginnen geen algemene richtlijn in. 

Het is namelijk vrij persoonlijk als het gaat om relaties en om hier een officiële stempel op te zetten, om het zo maar even te zeggen.

Er zijn een aantal opvattingen als het gaat om een officiële relatie. 

Waar de één claimt dat je een relatie hebt op het moment dat je dat met elkaar ‘afspreekt’, zegt de ander weer dat je pas een relatie hebt op het moment dat je een aantal maanden met elkaar aan het daten bent.

Zoals je ziet zijn de meningen zeer uiteenlopend en is het ook moeilijk om daar een conclusie uit te trekken.

Wanneer je kunt spreken van een relatie is dus ontzettend persoonlijk en voor iedereen verschillend. 

Wat we wel vast kunnen stellen is dat wanneer er sprake is van wederzijdse liefde, jullie graag bij elkaar willen zijn en jullie over van alles kunnen praten met elkaar, je zou kunnen spreken van een relatie. 

Nu is het in de meeste gevallen ook erg fijn en verhelderend om daar een gesprek over te hebben samen.

Hoe weet je dat een relatie niet werkt?

Dat je een relatie hebt met een persoon, hoeft niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk werkt. 

Waar je in eerste instantie helemaal ondersteboven bent van iemand, kan de roze bril soms na een periode plotseling afgaan en kom je erachter dat de persoon niet bij je past. 

Dat kan gebeuren en dat hoeft ook helemaal geen ramp te zijn.

Hoewel dat vaak gepaard gaat met teleurstelling en verdriet, zijn er nog steeds veel relaties die na een periode stranden. 

Het is iets wat je liever wilt voorkomen, maar soms gebeurt dat nu eenmaal. 

Hoe weet je dat een relatie niet werkt?

Vaak ontstaan de eerste scheurtjes in een relatie al wanneer jullie minder met elkaar praten, om het minste of geringste een ruzie ontstaat, er veel irritaties zijn om de kleinste dingetjes of als je geen tijd meer vrij maakt voor elkaar. 

Nu wil dat niet direct zeggen dat een relatie afgebroken moet worden, maar op zo’n moment zul je je toch moeten afvragen of het nog wel werkt tussen jullie.

Moet een relatie perfect zijn?

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dat is een spreekwoord dat je vast vaker voorbij hebt zien of horen komen. 

Er zit absoluut een kern van waarheid in. 

Mensen zijn geen robots en niks kan perfect gedaan worden.

Als vanzelf is dat ook het geval met relaties. 

Mensen zijn niet perfect en zo zijn relaties dat ook niet. In iedere relatie gaat de deur weleens wat harder dicht en je kunt je soms wat meer irriteren aan elkaar. 

Dat is normaal. 😉

Nu kun je het antwoord waarschijnlijk zelf al invullen. Een relatie moet niet perfect zijn. Integendeel, hoe hard je je best daarvoor zou doen, het is vrijwel onmogelijk. 

Laten we ook eerlijk zijn, een perfecte relatie hebben is ook helemaal niet leuk. Even boos zijn op elkaar of geïrriteerd raken is zelfs gezond en het zorgt ervoor dat je je frustraties kunt uitspreken naar je partner. 

Soms lucht het zelfs op.

Zijn er tips voor een beginnende relatie?

Een nieuwe relatie aangaan is altijd spannend.

Je bent gek op diegene, maar tegelijkertijd kan er ook een hoop onzekerheid naar boven komen drijven. Hoewel je jezelf wilt zijn, wil je je ook van je beste kant laten zien.

Een beginnende relatie zul je gewoon moeten ervaren. 

Ga gewoon lekker met de stroom mee en laat je verrassen.

Toch kan het zo zijn dat je wat tips kunt gebruiken voor een beginnende relatie. Je bent niet de enige. Gelukkig kan ik je daarbij helpen.

In het onderstaande overzicht vindt je een aantal tips die je kunnen helpen bij een beginnende relatie. Het helpt je om de rust te bewaren en om te kunnen genieten. 

Dat is tenslotte erg belangrijk in een relatie.

✅ Blijf met elkaar communiceren

Je kunt niet in elkaars hoofd kijken. Kon dat maar. Iemand kan dus niet aanvoelen hoe jij je voelt, wat je denkt of waar je mee zit. 

Tijdens een relatie is met elkaar blijven communiceren ontzettend belangrijk.

Minder communicatie kan ruis op de lijn betekenen en ervoor zorgen dat er meer irritaties of meer afstand kan ontstaan. Iets wat je liever voorkomt natuurlijk. 

Blijven communiceren is niet alleen in een beginnende relatie belangrijk. Ook in relaties die al jaren duren is dit iets om in acht te houden.

✅ Spreek je eigen mening uit naar elkaar

Liggen jullie in de meeste dingen op één lijn, maar in een enkel dingetje niet? Daar hoef je niet over in te zitten. Tenslotte hebben we allemaal een eigen mening en hoeft die niet aan te sluiten bij je geliefde.

Deze mening mag je best uitspreken naar elkaar. Je hebt misschien de neiging om je in het begin van de relatie aan te passen, maar op deze manier geef je ook een bepaalde grens aan en kan het vaak erg verfrissend zijn om naar de mening van een ander te luisteren. 

Zo leren jullie ook weer van elkaar.

✅ Je eigen hobby’s hebben mag best

In het begin van een relatie ben je het liefst de hele dag bij elkaar en ga je overal samen naartoe. Hoe fijn het ook is om alles samen te doen, is het ook belangrijk om je eigen ding te blijven doen en om je eigen hobby’s te houden.

Telkens op elkaars lip zitten kan er op den duur voor zorgen dat de sfeer wat keldert, je je sneller irriteert of dat jullie snel zijn uitgepraat.

✅ Je hoeft je niet groot te houden

Een nieuwe relatie kan voor sommige mensen meer een kwestie van wennen zijn dan voor de ander. 

Misschien voor jou ook wel. Uiteraard ben je blij met elkaar en kan je je geluk niet op, maar toch kan het even wennen zijn om iemand om je heen te hebben. 

Dat is helemaal niet erg. Je hoeft je niet groot te houden.

Praat erover met je partner en leg uit hoe je je voelt. Tenslotte duurt eerlijkheid het langst en valt er misschien een grote last van je schouders af als je het verteld hebt.

Conclusie

Wanneer kun je spreken van een relatie? Daar zijn we het artikel mee begonnen. 

We hebben uitgebreid besproken hoe dit in zijn werk zou kunnen gaan. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit vrij persoonlijk is.

Toch kunnen we wel stellen dat wanneer er sprake is van wederzijdse liefde, jullie graag bij elkaar zijn en jullie over alles kunnen praten samen, er sprake is van een relatie.

Nu is het vaak erg fijn om daarover een gesprek te voeren samen.

Ook heb je in het artikel kunnen lezen over of een relatie perfect hoort te zijn, wanneer je weet dat een relatie niet werkt en heb je enkele tips gehad. 

Met dit artikel zijn al je vragen vast en zeker beantwoord.


Reactie plaatsen