Wat doet een narcist als je hem of haar negeert? De resultaten zullen je misschien verbazen.

Wat doet een narcist als je hem of haar negeert? De resultaten zullen je misschien verbazen.

Narcisten zijn erg onzekere mensen en hebben constante validatie nodig. Als je ze negeert, zullen ze proberen manieren te vinden om je aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat je ziet wat ze willen.

Narcisten mengen zich vaak omringd door mensen die hun ego voeden en hen een beter gevoel over zichzelf geven.

Maar wanneer iemand een narcist negeert, zal de persoon het gevoel hebben dat er iets mis met hem is en zal hij zich verward voelen over hoe hij de aandacht kan krijgen waar hij zo naar hunkert.

In dit artikel onderzoeken we de verschillende soorten narcisten.

Bovendien vertel ik je hoe ze reageren als je een narcist negeert.

Het eerste type is de narcistische ontoereikendheid, een persoon die een diepe behoefte heeft aan aandacht en bevestiging.

Ze hebben geen vertrouwen in zichzelf en hebben niet veel voor zich. Ze snakken naar aandacht van andere mensen om hun eigen twijfels goed te maken.

Het andere type noemt men een narcistische vergroter. Deze persoon heeft een extreem hoge dunk van zichzelf en ze willen dat anderen hen in hetzelfde licht zien als waarin ze zichzelf zien.

Ze willen dat anderen onder de indruk zijn van wat ze doen of van hun succes

Maar wanneer iemand niet geïnteresseerd of onder de indruk lijkt te zijn, het kan in het slechtste geval woede of wrok veroorzaken, of op zijn best verdriet of teleurstelling.

Wat is een narcist?

Narcisme is het nastreven van bevrediging vanuit ijdelheid of egoïstische bewondering voor de eigen fysieke of mentale eigenschappen.

Narcisten walgen niet van zichzelf, maar zijn eerder verslaafd aan de daad, en hebben constant bevestiging nodig om zich goed te voelen over zichzelf.

De term narcist werd bedacht door Sigmund Freud in zijn publicatie uit 1914 over narcisme: een inleiding, die werd gevolgd door een essay over narcisme: een case studie (1915).

Freud paste zijn theorie toe op zowel gezonde als pathologische eigenschappen, die werd gevolgd door verdere essays over ego-ideaaltheorie, waaronder “Ego Ideal and Ego-Ideal Self-Ratio” (1933).

Hoe reageert een narcist als je ze negeert?

Sommige mensen denken dat het ‘negeren’ van een narcist de beste manier is om met hen om te gaan.

Maar wanneer je ze negeert, worden ze boos en geïrriteerd, wat kan leiden tot narcistische woede.

In dit artikel zullen we de vraag beantwoorden – hoe reageert narcisten als ze worden negeert?

Narcistische woede is een gevoel van woede dat ontstaat doordat je wordt gedwarsboomd in je grootse verwachtingen voor jezelf of je plannen.

Narcistische irritatie is een gevoel van woede veroorzaakt door een constant zeurend gevoel in de geest.

Narcisten vertonen tekenen van onwetendheid in hun reacties wanneer iemand ze negeert.

Dat komt vooral omdat ze geloven dat wat ze te zeggen hebben de aandacht van anderen verdient.

Als je daar geen aandacht aangeeft, betekent dit dat die persoon helemaal niet om hen geeft.

Waarom een narcist negeren niet werkt – 3 redenen waarom je tactieken ze echt woedend maken

Narcisten zijn mensen die zich op zichzelf en hun behoeften concentreren terwijl ze anderen negeren.

Ze geven niet om de gedachten of gevoelens van andere mensen. Dit zijn de drie redenen waarom het niet werkt om ze te ‘negeren’.

Ze denken dat je het met hen eens bent

Narcisten hebben de neiging om te geloven dat door hen te negeren, je het eigenlijk eens bent met hun gedachten en meningen.

Ze denken dat ze je aandacht hebben

Narcisten willen zich belangrijk voelen, want door aandacht aan hen te besteden, betekent dit dat ze ertoe doen of dat iemand geeft om wat ze zeggen of doen.

Een andere tactiek is om ze te geven wat ze willen

Narcisten kunnen worden gestild door dingen voor hen te doen in plaats van ze te negeren.

Narcisten willen in het middelpunt van de belangstelling staan, ze snakken naar lof. Zonder dat voelen ze zich niet gewaardeerd en onbemind.

Ze zullen niet aarzelen om je het gevoel te geven dat jij het probleem bent om te krijgen wat ze nodig hebben.

Het is belangrijk om ze niet te negeren, omdat ze alleen maar veeleisender en behoeftiger worden.

Wat kun je beter doen in plaats van een narcist negeren?

Narcisten zijn moeilijk in de omgang omdat ze doorgaans erg gevoelig zijn voor kritiek en geen empathie hebben.

Ze lijken in eerste instantie misschien charmant, maar voordat je het weet, word je in de verdediging geduwd.

  • Stel grenzen

Narcisten zijn moeilijk in de omgang omdat ze veeleisend zijn. Ze denken dat ze het, het beste weten en respecteren de grenzen van anderen niet.

De sleutel tot het omgaan met hen is om in het begin duidelijke grenzen te stellen en je daaraan te houden, wat hij of zij ook zegt of doet.

  • Geef aan wanneer een narcist te ver gaat

Dit is een moeilijk proces om vast te stellen, omdat narcistische mensen vaak erg goed zijn in het manipuleren en bedriegen van andere mensen om te doen wat ze willen.

Als een narcist te ver gaat, is het belangrijk om een parameter in te stellen van wat wel en niet mag in de relatie.

Als de partner enige vorm van manipulatie of misleiding probeert, kan het helpen om een exit plan te hebben om de relatie te verlaten.


Het is daarbij altijd belangrijk om de eer aan jezelf te houden. Laat je dus niet minderwaardig voelen door wat hij doet.


Hoe win je van een narcist

Het omgaan met een narcist kan een complex en uitputtend proces zijn, omdat narcisten vaak manipulatief en veeleisend zijn.

Een vraag die veel mensen zich dan ook vaak stellen in zo'n situatie is: "Hoe win je van een narcist?"

Een van de belangrijkste stappen in het winnen van een narcist is om bewust te worden van de eigenschappen en het gedrag van narcisten, zoals het hebben van een overdreven gevoel van eigenwaarde en het manipuleren van anderen.

Kennis vergaren over narcisme is essentieel om je eigen mentale en emotionele welzijn te waarborgen tijdens het navigeren door relaties met narcisten.

Bij het omgaan met een narcist is het belangrijk om je eigen grenzen te stellen en duidelijke beslissingen te nemen over je leven.

Dit omvat het voorbereiden en uitvoeren van je besluit om afstand te nemen van de narcistische persoon in je leven.

Door deze stappen te volgen en je leven terug in eigen handen te nemen, kun je uiteindelijk winnen van een narcist.

Relatie met een narcist beëindigen

Een relatie hebben met een narcist is niet gemakkelijk. Deze personen zijn vaak manipulatief, bezitterig en aandacht zoekend.

Ze zijn erg egocentrisch en het kan ze niet schelen wat je wilt of nodig hebt.

De beste manier om de relatie te beëindigen is door duidelijk te maken dat je er klaar mee bent.

Het is belangrijk om assertief te zijn wanneer je het uitmaakt, omdat ze zullen proberen de situatie te manipuleren als ze denken dat ze ermee weg kunnen komen.

Als je je niet veilig of sterk genoeg voelt om de relatie alleen te beëindigen, heb je misschien hulp van buitenaf nodig.

Het belangrijkste is om te onthouden dat deze persoon je tijd, energie of liefde niet meer verdient.

Wat zijn de beste manieren om over iemand heen te komen die een narcist is?

Narcisten zijn mensen die geen empathie hebben en niet denken aan de behoeften van anderen. Ze maken graag misbruik van andere mensen en kunnen erg wreed zijn.

Niet iedereen heeft de emotionele volwassenheid om met een narcistische persoon om te gaan, maar er zijn enkele manieren om er overheen te komen.


De eerste stap is om te beseffen dat ze je tijd of energie niet meer waard zijn.


Als je hulp nodig hebt, kun je er met iemand over praten, zoals je vrienden of familie. Je moet jezelf er ook aan herinneren dat je beter verdient dan deze persoon in je leven.

Je moet ook proberen zoveel mogelijk bij hen weg te blijven, omdat ze niets anders willen dan dat deze relatie op hun eigen voorwaarden voortduurt.

Conclusie

Een narcist negeren zal zorgen voor nog slechter gedrag.

Narcisten leven in een staat van ontkenning en zullen zich agressief blijven gedragen als hun partners onverschillig op het misbruik reageren.

Narcisme is een eigenschap die als een recht wordt gezien. 

Daarmee verwachten degenen die deze eigenschappen vertonen een speciale behandeling verwachten. Ongeacht wat anderen denken of voelen.

Het wordt vaak egoïsme genoemd. Vooral omdat de persoon met de narcistische persoonlijkheidsstoornis om niets anders geeft dan om zichzelf.

Dit is te zien in relaties wanneer een partner hard of beledigend gedrag begint te vertonen tegenover een ander.

Als hun partner onverschillig op dit gedrag reageert, wordt het gedrag van de narcist alleen maar erger omdat ze niet worden geconfronteerd met hun acties en niet weten dat ze ongelijk hebben.

Als je het slachtoffer bent van een narcist, kan het moeilijk zijn om grenzen te stellen of grenzen te stellen. Het is echter belangrijk om een gevoel van macht en controle voor jezelf op te bouwen.

Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder het stellen van grenzen in je gesprekken met hen, vastberaden zijn in je verwachtingen voor hen en het stellen van duidelijke consequenties wanneer zij zich er niet aan houden.

Is het niet uit te houden? Dan is het wellicht beter om de relatie te beëindigen.

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 26 Jan 2022

Sorry, maar na 47 jaar zal ik ze vermijden.

N-32
Door

N-32

op 28 Jan 2022

Jeejtje, ik zit in een relatie met een narcist en ik ben gewoon angstig om eruit te stappen. We hebben een dochter van 1,5 jaar en ik weet niet waar ik beginnen moet. Hij is zo agressief geworden en zo gemeen dat ik bang ben om mijn kind te verliezen. Ik vraag god/universum iedere dag om kracht om een punt achter onze relatie te kunnen zetten maar het lukt me nog niet.

Joepsta
Door

Joepsta

op 14 Feb 2022

Sterkte. Ik woon zelf (tijdelijk) bij mijn narcistische moeder in. Het is de hel. Ik wens jou en je kindje Gods kracht toe. Op een dag vecht je je hier uit en zijn jij en je kleine veilig. Het wordt beter!

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 16 Feb 2022

Het gaat op een wplusdochter die haar wetten komt stellen. Liegen en bedriegen, mMet alles smijten. Wij zij 91 en 81 en we willen vriendschap en rust. Erg toch veel moed. Moest ik jong zijn dan zou ik het niet dulden, maar we hebben elkaar gelukkig 😘😘iedere diplomatische manier er van af te gerak

Dorien
Door

Dorien

op 16 Apr 2022

Ik ben na een relatie v 17jr bij een narcist weggegaan. Eindelijk ik heb er 7jr overgedaan. Gekleineerd,arrogant niks kon ik . Op alles had hij wat aan te merken zelfs mijn kids mijn moeder. De buurt.Mijn collega's terwijl hij ze niet kon. En mijn werk deugde niet. Ik werd nooit gehoord als ik wat vertelde.Praatte alleen maar over zijn werk Hoe goed hij kon vrachtwagen rijden. Ook altijd commentaar op zijn collega's..Iedere keer weer een andere baas. Ja dat stond hem dan niet aan.Nee dan gingen ze hem door hebben. En hij loog nooit was goud eerlijk zei hij zo vaak. Nou hij heeft alles bij elkaar gelogen. En maar contact opnemen met andere vrouwen. Nee volgens hem namen ze contact op meteen Echt niet. Je moet weg bij een narcist ze maken je helemaal kapot.Echte liefde kennen ze niet. Alles is fake.zelfs hun krokodillen tranen. En zo gauw je weg bent hebben ze al een volgend slachtoffer. Maar het idee gelukt ben emotioneel aan het loskomen ervan. Besef nu alles.Alles valt op zijn plek Hele relatie was een. grote illusie.

Ann Rekoms
Door

Ann Rekoms

op 15 Jan 2023

Na 20 jaar de relatie met een narcist verbroken ..hij vluchten omdat hij was doorzien ..Na 2 maand nieuwe vriendin .uit wraak naar mij heeft hij geen contackt met zijn eigen 3 kinderen en ook niet met kleinkinderen 3 waarvan hij er 2 nog nooit heeft gezie

Ien
Door

Ien

op 15 Jan 2023

Hi Ann, wat sterk van je dat je de relatie hebt verbroken. Ik snap dat het heel lastig is dat hij zijn kinderen en kleinkinderen geen aandacht meer geeft. Het is jammer dat dit gebeurd uit wraak. Ik hoop dat jij kunt genieten van je kinderen en kleinkinderen en je weer een vrij leven kunt leiden. Ik wens je alle goeds toe.

Reactie plaatsen